Monday, July 20, 2009

National Dinosour Museum & Cockington Green Gardens

Salam all..

Ini cerita hari minggu aku, aisyah and natrah.. seawal kul 9 kami dah pergi survey jalan ke Cockington Green Gardens and National Dinosour Museum.. tapi just survey jalan dulu sebab aku ada appointment untuk tgk rumah di Gunghalin pukul 11 pagi.. habis tgk rumah dalam kul 11.30 am.. baru kami gerak ke National Dinosour Museum.. sampai dalam tengahari... tak lama pun dalam 1 jam lebih sikit kami habiskan masa kat sana.. selama nie aku tahu dinosour nama T-Rex je.. sebenarnya mcm2.. dari museum ni gak la aku tahu yang canberra merupakan salah satu lokasi dinosour paling banyak dijumpai fossil dan tulang2 dinosour.. (wo wonder bukak kat canberra) aisyah masuk peraduan menjawab soalan mengenai dinosour..(akhirnya aku yang tolong jawabkan).. ok la at least kak long dapat certificate dari pihak museum.. (nanti babah frame ye..) lepas dah ambil sijil bagai baru gerak ke Cockington Green Gardens... tak la jauh pun.. but still naik kete.. Cockington Gardens la senang.. merupakan sebuah taman yang direka khas bagi menempatkan kediaman atau bangunan kecil yang terkenal di dunia.. ala-ala little amsterdame la kat the hague sana..

At the entrance...

The Stonehenge, England..

Aisyah penat.. rehat jap..

Cricket..


England vs Australia..

mmg details cara dia org buat taman nie.. paling suka stadium bola yang menunjukkan game bola antara england and australia pada thn berapa tah.. tak ingat aku.. siap dengan sound penonton bersorak bagai.. then satu taman sesat tu aku lupa.. (BPA tak ambil nama tempat tu..) ada gak the treasure petra, jordan, st andrews church kat ukraine, dll.. cuma yang tak best malaysia tak ada.. ingat ada la rumah minang ke.. rumah melaka ke.. rumah panjang kat sarawak tu ke.. tak ada.. asia mmg tak banyak.. yang ada cuma phillippines, korea, iran, iraq, jordan.. yang lain banyak european punya building..

Train kecik kata Aisyah

Letih nie sebenarnya..

The Treasure Petra, Jordan..

Suka2 korang berdua je pijak rumput tu..

ingat nak lepak bagi makan burung bagai tapi mcm dah nak petang sangat sebab malam tu kami ada dinner kat rumah CA.. masakan sungguh sedap.. aisyah makan banyak.. siap disuap oleh wife AI lagi.. malu babah kejap.. apa maknanya tu?? - TAK DE APA -

sampai rumah dah dekat kul 10 lebih.. tukar baju aisyah and tidokan dia sebab esoknya (ahad) babah janji nak bawak tgk burung and pegi market dengan babah.. beli ikan.. dapat la beli selar kuning tu 3 ekor besar.. itu je la.. beli sayur2 sikit..

note twentyone: gambar terlalu banyak la.. no more aunty.. she will call her mummy.. nice..

2 comments:

  1. ehem..ehem...who's dat gurl...
    lalallaaa~

    ReplyDelete
  2. oittt emmi.. itu natrah la.. jgn nak mengarut..

    ReplyDelete